graffiNOVINY

IGAS 2015

13.09.2015

Firma Graffin se zúčastnila letošního ročníku IGAS v Japonsku. Výstava IGAS probíhala v duchu tisku a inovace – další výzva pro technologie tisku. Uvedlo se mnoho zahraničních i lokálních firem, osobně jsme navštívili HORIZON a KOMORI stánky.

Společnost HORIZON se prezentovala heslem “Svět miluje knihy” a sofistikovaně propracovaným stánkem, vystavila z každého postpress odvětví alespoň jeden stroj. Nechyběly ani novinky, například bylo představeno nové all in one zařízení SmartSlitter, které zvládá v jediném průchodu řezání, prořezávání, boční řez, bigování a horizontální i vertikální perforování dle požadavků zákazníka, které je vhodné na výrobu kupónů a vstupenek. Stroj za pomocí registrace tiskové značky kontroluje posun obrazu z digitálního tisku arch po archu. Další funkcí je zpracování variabilních zakázek díky čtení čárových kódů pro automatické nastavení.

HORIZON SmartSlitter

Rotační výseková řezačka RD-4055 dostala do volitelného příslušenství nový stohovač ST-4055.

HORIZON ukázal návstěvníkům Chytré dokončení digitálního tisku z role. Inteligentní lepící systém pro digitální tisk z role produkuje inline variabilní knihy o různé velikosti a tloušťce bez nutnosti manuálního zásahu. Role je odvíjena, dělena a jednotlivé archy následně skládány za pomoci skládacího stroje AF-566F. Složky jsou stohovány a bodově lepeny do knižních bloků za pomoci BBS-40 a dále se vkládají do 9-ti kapsové lepičky SB-09V. Slepené knihy jsou dodávány prostřednictvím dopravníku do variabilního trojřezu HT-1000V. ​

KOMORI společnost pojala IGAS velkolepě, jejich stánek se stal jedním z největších z výstavy. Tento ročník IGAS pro KOMORI znamenal otevření nových možností pro své zákazníky. Rozšiřili vlastní sortiment o digitální zařízení, tisk elektronických součástí, řezaček, atd. Nastává zde otázka, zda KOMORI nová rozšíření uvolní pro evropský trh, zatím je pouze dostupný pro asijský kontinent.

V demonstrační části návštěvníci mohli vidět “vlajkovou loď” obalářský stroj GX 40RP, který již byl představen v září pro Evropu v KOMORI mezinárodním centru v Utrechtu (článek zde).

Nezapomeňme, v příštím roce na jaře nás čeká výstava DRUPA v Düsseldorfu v Německu, kde lze očekávat expanzi novinek.