graffiNOVINY

Hunkeler Innovation Days 2017

01.03.2017

Na veletrhu Hunkeler Innovations Days (20. – 23.2.2017) společnost Horizon představila dva kompletní inline vazební systémy pro produkci variabilních formátů knih s měkkými deskami ve spolupráci s Hunkeler moduly pro digitální zpracování tisku z role.

Inteligentní systém vazby V2 s variabilní lepičkou SB-09

Pro průmyslovou výrobu společnost Horizon vyvinula inteligentní automatizovaný vazební systém s falcováním, skládáním, separováním, formováním do knižních bloků, lepením a ořezem. Tištěný obsah knihy z role je oddělen v modulech Hunkeler a dále složen ve skládacím stroji Horizon AF-566F. Po shromáždění a vyrovnání složky ze stohovače BBS-40 jsou selektivně lepeny v 9-ti kapsové lepičce SB09 a falcovány do tuhého knižního bloku, čímž knižní bloky mohou být přepravovány bezpečně do konečného ořezu variabilního trojřezu HT-1000V i při nejvyšší rychlosti.

Polygrafické firmy získají s tímto inteligentním systémem lepených vazeb značnou výhodu flexibility: procesy lepení a řezu jsou zcela variabilní, takže každá kniha může být vyrobena v individuálním rozsahu a formátu. Pokud se jedná o kontrolu všech variabilních výrobních kroků, zajišťuje systém automatické nastavení za pomoci sledování čárových kódů. Automatická linka pro vazbu V2 zajišťuje ve spojení s vysokou kvalitou a rychlostí inteligentní produktivní a ekonomickou výrobu na vyžádání.

Inteligentní systém lepené vazby s novou variabilní lepičkou BQ-480

Druhý Inteligentní systém je příkladem dlouholeté úspěšné spolupráce s řadou praktických projektů se společností Hunkeler. Součástí inline systému je nová 4-kapsová lepička BQ-480. Aby byla zaručena perfektní kvalita při výrobě variabilních produktů, HorizonBQ-480 od základu používá silnější motory, což má za následek podstatně rychlejší nastavení frézování, bočního lepení, lisování a rylování. Změněná geometrie mechanik rylování a posílený rylovací motor pro obálky zajištuje ještě přesnější zpracování při vyšších hmotností archů. Na základě informací z čárových kódů se trojřez Horizon HT-1000V nastaví automaticky na požadovaný formát.

Horizon StitchLiner Mark III

Kromě inteligentních systémů lepených vazeb představila společnost Horizon nový StitchLiner Mark III s vysoce výkonným nakladačem Hof-400 pro postupné nakládání digitálně tištěných archů. StitchLiner Mark III umožňuje plně automatické nastavení do formátu a brožur při falcování, skládání, šití a ořezávání, čímž časy přípravy jsou opět výrazně sníženy. Společnost Horizon se vrátila s novou plně automatickou linkou StitchLiner Mark III jako lídr v oblasti automatizace a produktové kvality v nepřetržitém provozu.