graffiNOVINY

PrintChef Kácov 2020

11.02.2020

Ve dnech 28.-30.01.2020 proběhl Open House třech společností Canon, Graffin a Komfi na showroomu v Kácově. Během třech dní probíhaly 2 přednášky. Dopolední téma “SNIŽUJTE NÁKLADY EFEKTIVNÍ CESTOU” s přednášejícím Martinem Novotným z GRAFIE CZ řešilo nejen automatizaci, web-to-print, ale také měnící se generaci zákazníků na trhu a jejich požadavky. Odpolední přednáška „Je libo se zrcátkem nebo bez“ s Pavlem Šerým ze společnosti Canon se zabývala digitálními fotoaparáty, jejich širokém využití na trhu a růstem zájmu trendu fotografování a tvorbou fotek.

Společnost Graffin předváděla především stroje od společnosti HORIZON, například trojřez HT-30, jednokapsovou lepičku BQ-270V a čtyřkapsu BQ-470V, na kterých se mimo jiné dokončoval personalizovaný diář pro registrované zákazníky, který byl tisknut na strojích Canon, laminace a tisk ořízky prováděny na Komfi zařízeních. Dále návštěvníci mohli spatřit výrobu hracích karet na rotačním výsekovém stroji Horizon RD-4055, který dokáže vysekávat, bigovat, perforavat, rozřezávat, děrovat a kulatit rohy různých substrátů až do tloušťky 0.5 mm pro digitální nebo ofsetové tiskové archy díky dolnímu a hornímu magnetickému válci.

Při dokončování digitálního tisku nemohl chybět ani Horizon SmartSlitter, tzv. zařízení “All in one”, které zvládá v jediném průchodu řezání, prořezávání, boční řez, bigování a horizontální i vertikální perforování do L či T dle požadavků zákazníka. Stroj zvládá díky čtení čárových či QR kódů až 5 zakázek najednou a je vhodný zejména pro digitální tisk, jelikož za pomocí registrace tiskové značky kontroluje posun obrazu z digitálního tisku arch po archu a automaticky se dle potřeby nastaví jak příčně tak podelně – konec s problémy se soutiskem digitálního tisku.

Z výroby V1 vazby měla velký ohlas vlajková loď Horizon StitchLiner Mark III, která plně automaticky nastaví formát a tloušťku brožur pro falcování, skládání, šití a ořezávání, ovšem od předešlých modelů je doba nastavení významně snížena až o 30% v souvislosti s intuitivní Touch & Work technologíí, nakládání landscape a dokáže nastavit automaticky také šicí hlavy. U Mark III stojí za zmínění konstrukce z robustních litinových prvků, které zajišťují precizní výrobu a vysokou kvalitu. Naproti Mark III nechyběla ani menší šicí linka Horizon SPF-200A.

Tradičně byly demonstrovány i bigovací a skládací zařízení Horizon CRF-362 a řezací centrum Perfecta P115. Jako bonus pro zákazníky byl představen automatický vozík Toyota převážející palety s merkantilem a demonstrace Canon fotoaparátů s fotoukoutkem.