graffiNOVINY

PrintChef Kácov 2023

28.03.2019

GRAFFIN, CANON a KOMFI pořádaly pro své zákazníky v březnu druhý ročník dnů otevřených dveří PRINT CHEF 2019 v Kácově, kde představily od digitálních až po dokončující stroje včetně novinek.

Každý den PRINT CHEF 2019 začínal přednáškou Martina Novotného (GRAFIE CZ) nejen o vystavených technologiích, ale také o novodobých směrech v tiskárnách, jejich zákazníků, vizí a predikcí. Jednotlivý zástupci hostitelských společností představili jednotlivé novinky.

Společnost Canon zajišťovala digitální tisk na různých strojích. Představila produkční barevný stroj Canon imagePRESS C8000VP, který zvládá formáty až do SRA 3 a 13 × 19″ (330 × 483 mm). Pro černobílý tisk prodloužených formátů návštěvníci viděli v chodu vylepšený produkční model Canon imagePRESS C850 nabízející rychlost tisku až 85 str./min, taktéž černobílý tisk pro klasické formáty Océ varioPRINT 6330 TITAN s unikátní digitální bezozónovou technologií. Pro velkoformáty typu plakátů, bannerů, roll-upů se vystavil velkoformátový inkoustový stroj pro pla ​káty Canon imagePROGRAF 6000S a pro bannery a roll upy tiskárna s technologií UVgel a 64palcovou konfigurací „role-role“ Océ COLORADO 1640.

Firma Graffin, distributor převážně ofsetových a dokončujících strojů, připravila pro zákazníky široký záběr strojů určených převážně pro digitální tisk. Nechyběla novinka pro zpracování V1 Horizon StitchLiner Mark III se dvěma snášecími věžemi. Naproti stála menší verze pro V1 Horizon SPF-200a se snášečkou pro digitální tisk Horizon HOF-400. Z řady V2 se představila plně automatická jednokapsová lepička s možností variabilní vazby Horizon BQ-270V. Pro ořez knižních bloků byl určen plně automatický jednonožový trojřez Horizon HT-30C. Nechyběl rotační výsekový stroj Horizon RD-4055 a “all in one” zařízení Horizon SmartSlitter, které dokáže v jediném průchodu řezat, prořezávat, bočně řezat, bigovat a horizontálně i vertikálně perforovat a díky čtečce QR kódů zpracovat několik zakázek najednou. Na dnu otevřených dveří Horizon SmartSlitter variabilně zpracovával trhací kupóny, pohlednice, vizitky a blahopřání. V neposlední řadě nesměl chybět plně automatický falcovací stroj formátu B1 Horizon AFC-746F se šesti paralelními kapsami a dvěma křížovými noži, Horizon bigovací a perforovací zařízení Horizon CRF-362 se dvěmi nožovými lomy a řezací centrum Perfecta 115.

Komfi ukázala stroj pro parciální lakování v B2 formátu Komfi Spotmatic 54, inline – inline nebo offline laminátor do formátu B2 Komfi Amiga 52 a stroj pro potisk ořízky knižního bloku Komfi imiJET BE 70.