graffiNOVINY

Open House Europe 2018

07.11.2016

Společnost Miyakoshi, výrobce semi-rotačních ofsetových strojů, pořádá dny otevřených dveří napříč Evropou. V bulharském městě Lovech v tiskárně DAGA se představí vlajková loď MLP v plném provozu s vysokou kvalitou tisku, odolnou konstrukcí a její ziskovostí.

Proč zrovna semi-rotační ofsetové zařízení? Miyakoshi jednoduše odpovídá: “V současné době obvykle většina tiskáren řeší zakázky o tiskové délce mezi 500 – 30 000m za pomoci digitálního nebo flexo tisku, takové řešení není nejlepším východiskem. Digitální tisk u krátkých až středních [více než 500 m] zakázek se vyznačuje zvýšenými provozními náklady a jeho ziskovost z hlediska produktivity klesá. Flexotisk při zpracování krátkých až středních [méně než 30.000 m] prací zvyšuje provozní náklady. Na evropském trhu při výrobě etiket flexotisk dominuje s podílem až cca 70%, ale analýza trhu říká, že velkoobjemové zakázky jednotlivých tiskáren klesají a konkurence je stále závažnější. Proto Miyakoshi je přesvědčena, že semi-rotační ofsetové zařízení je právě tím strategickým klíčovým bodem “Jak se vypořádat s méně objemovými zakázky s lepším ziskem.” Stroj MLP má převahu z hlediska produktivity, nízkých provozních nákladů a kvality tisku ve srovnání s flexo a digitálním řešením.”

Konfigurační stroje, které budou vystaveny v Bulharsku: MLP13C – 1Flexo + 5Offset + 2Flexo + vysek, pouze z role na roli.

Další Open house se plánuje již na únor 2017 v showroomu společnosti Graffin v Kácově.