graffiNOVINY

Znovuotevření KOMORI tiskového centra v Utrechtu

20.10.2015

Ve dnech 14. – 16. 10. 2015 jsme měli možnost se zúčastnit slavnostního otevření Komori Graphic Centrum v Utrechtu (KGC-E), které bylo renovováno a rozšířeno na podporu nové obchodní strategie Komori v Evropě. Otevření se zúčastnilo více než 500 návštěvníků z celé Evropy. Na události nechyběl pan Satoshi Mochida, prezident a COO společnosti Komori Corporation, ani pan starosta Utrechtu Jan Van Zanena, společně otevřeli nové KGC-E centrum.

Trh polygrafického průmyslu za poslední roky se výrazně změnil, proto společnost Komori se snaží novým trendům přizpůsobit, a dokonce předvídat tržní potřeby prostřednictvím své dlouhodobé filosofie „Kando“, jejímž cílem je nabízet uživatelům Komori a potencionálním zákazníkům produkty a služby, které překračují jejich očekávání. Pro naplnění této filosofie Komori spolupracuje s předními světovými dodavateli v mnoha různých oblastech, se záměrem stát se druhým největším dodavatelem archových tiskových strojů v Evropě. K tomuto cíli má napomoct i široké zavedení nové nízkoenergetické a rychleschnoucí tiskové technologie H-UV. Tato okamžitě schnoucí tisková technologie se rozšiřuje i do oblasti rotačního tisku.

Nový přístup Komori se odráží v rozšířeném portfoliu produktů značky Komori, které rozšiřuje svůj hlavní výrobní program o další segmenty, jímž je digitální tisk, tištěná elektronika, ochranný tisk, nové přímé Komori nabídky v oblasti spotřebního materiálu a v oblasti Komori Kare, která představuje rozšířené nabídky v oblasti servisu a služeb při provozovávání strojů.

Slavnostní otevření nového rozšířeného a zrenovovaného KGC-E centra bylo pro Komori příležitostí demonstrovat nejnovější vývoj své technologie na 4 tiskových strojích a posílit konvenční, UV a H-UV aplikace v tisku. Jednoznačná výhoda exkluzivní okamžitě schnoucí tiskové H-UV Komori technologie, „ která již dosáhla více než 650 objednávek ve světě a asi 150 v Evropě za posledních pět let”, jak poukázal prezident Mochida, byly prakticky předvedeny na osmibarvovém stroji GL-840P s obracením a na pětibarvovém stroji GL-540 s lakovací jednotkou (oba ve formátu B1).

Zatímco na pětibarvovém stroji ve formátu B2 – LS-529 s lakovací jednotkou byla demonstrována vynikající kvalita konvenčního H-UV tisku, tak na stroji Lithrone GX 40 ( již zmíněný v předešlém článku) , nové speciální vlajkové lodi Komori pro obalový průmysl, bylo hlavní zaměření soustředěno na nejvyšší provozní produktivitu při tiskové rychlosti 18 000 archů za hodinu za použití nejnovějších trendů v oblastech automatizace, řídicí technologie a non-stop logistiky (nonstop nakladač viz níže video).

Během 3 dnů se sešlo 14 Komori partnerů (lídři ve svých oborech) na technologickém fóru, kde nabízeli Komori uživatelům a zájemcům v Evropě své nejlepší řešení pro další zlepšení výrobní efektivity a ziskovosti s cílem rozšířit svou kreativitu a objevovat nové trhy:

– Apex, s jejich přesností GTT a konvenčními rastrovými válci,

– Baldwin, s jejich H-UV lampami a čisticími systémy Prepac,

– Böttcher s jejich chemických výrobky a válci,

– Continental, s jejich potahy na bázi technologie Conti-Air,

– Draabe, s jejich zvlhčovacími systémy,

– Eltosch Grafix, s jejich systémem na odsávání prášku,

– Kodak, se svými tiskovými deskami a předtiskovým vybavením a workflow,

– Printgraph, s jejich FINITO podložkami pro ofsetové potahy a inovativními fóliemi a filmy,

– Prisco, s jejich širokou škálou ofsetové tiskové chemie,

– Schmid Rhyner, s jejich potahy,

– Technotrans, s jejich vlhčícími cirkulačními systémy ,

– Toyo, s jejich H-UV barvami,

– Tresu, s jejich lakovacími zařízeními,

– Westland, s jejich barevníkovými a vlhčícími prostředky pro tiskové válce.

Nové KGC-E centrum se stalo jedním ze tří hlavních technologických Komori center na světě, spolu s KGC Japonsko, s ultramoderním výrobním závodem v Tsukubě a s KGC Amerika (centrum polygrafie Komori v USA). KGC-E se svou zdvojnásobenou plochou je nyní ideální místo pro vzdělávání, dema a odbornou přípravu v oblastech obalového a konvenčního tisku a H-UV technologie.

Jak pan Akihiro Komori, prezident Komori International (Europe) zdůraznil: “Díky naší nové Komori Graphic Center Europe, ukážeme naši silnou vůli dále rozšířit naši přítomnost v Evropě. Nabízíme zde široké portfolio zařízení, výrobků a služeb, které jsou mnohem dál za hranicemi našich tradičních offsetových kořenů, čímž otevíráme nové možnosti pro naše zákazníky. “

V krátkém videu lze shlédnout 4 minutovou ukázku z 3 denní akce.