graffiNOVINY

KOMORI Corporation koupila podíl v MBO Group

09.03.2020

Komori Corporation oznámila rozhodnutí získat podíl společnosti MBO se sídlem v Německu a učinit z ní dceřinou společnost.

Společnost Komori Corporation podepsala smlouvu se společností MBO Group, globální společností se sídlem v Německu. Jedná se o 100% podíl ve společnosti MBO s cílem učinit z ní dceřinou společnost Komori.

Účely nabývání akcií

Od svého založení v roce 1923 se skupina Komori zabývá výrobou a prodejem ofsetových tiskových strojů. Ačkoli skupina vyvinula obchod se ofsetovým tiskem jako svou hlavní činnost, v současné době postupuje vpřed s transformací své obchodní struktury v rámci šestého střednědobého plánu řízení (duben 2019 – březen 2024) v souladu s klíčovou strategií plánu zaměřenou na rozšiřuje nabídku marketingu společnosti Komori.

Zejména se společnost Komori zaměřuje na rozvoj podnikání poskytovatele tiskových služeb (PESP) od roku 2009. V rámci obchodního přístupu PESP zahájila společnost Komori marketing řezaček papíru, vysekávacích strojů, a dalších postpress strojů. Tyto produkty velmi pomáhají řešit hlavní problémy, kterým tiskové společnosti nyní čelí, jako je nedostatek pracovních sil.

Německá skupina MBO byla založena v roce 1965 za účelem výroby strojů na skládání papíru ( falcovacích strojů). Skupina MBO od té doby působí v této oblasti více než půl století a úspěšně velí značnému podílu na trhu v Evropě, Spojených státech a jinde. Dnes se skupina MBO může pochlubit závody na dvou místech v Německu (Oppenweiler v jižním Německu a Bielefeld ve středním Německu) a také v Portugalsku. Provozuje také místní dceřiné společnosti ve Spojených státech, Francii a Číně a zároveň udržuje spolupráci s různými obchodními partnery v zemích po celém světě. S plným využitím těchto sítí se skupina MBO v současné době zabývá marketingem papírenských skládacích strojů a poskytováním poprodejních služeb ve více než 60 zemích.

Výrobky vyráběné skupinou MBO jsou známé vysoce přesným výkonem a vynikající produktivitou. Skupina se vyznačuje svými technologickými schopnostmi ve více oborech, včetně skládání papíru pro běžný komerční tisk a inline zpracování využívajícího kombinaci skládacích strojů a digitálních tiskových systémů (DPS). Kromě toho se Herzog + Heymann, dceřiná společnost skupiny MBO, může pochlubit stroji navrženými k provádění složitého procesu skládání, který zpracovává tenký papír a vyžaduje specializovanou technologii. V posledních letech skupina MBO také zahájila spolupráci s výrobci robotů, což vedlo k vytvoření systémů pro úsporu práce v rámci produktové řady skupiny MBO Group.

Kromě toho se operace skupiny MBO nepřekrývají s činnostmi prováděnými Komori. Pořízením majetkového podílu ve skupině MBO Komori očekává, že bude schopen uvádět na trh jedinečné produkty, které budou podporovat její podnikání v oblasti PESP. Konkrétně zahrnutí výše uvedených operací do obchodního portfolia Komori jí pomůže zavést post-press řešení pro komerční tisk, nové pole pro společnost. Když se KP-Connect Komori spojí s cloudovými řešeními založenými na IoT, prosazuje na globální bázi, produkty skupiny MBO pomohou zákazníkům poskytnout ještě robustnější a bezproblémové systémy výroby tisku, které zahrnují zpracování po tisku. Komori také hledá vývoj nových řešení kombinací technologií skupiny MBO a DPS Komori, ofsetových tiskáren a dalších klíčových produktů.

Stručně řečeno, Komori věří, že obě společnosti jsou v dobré pozici, aby se vzájemně doplňovaly. V budoucnu se proto Komori bude snažit spojit technologie a sítě, které mají obě společnosti v oblasti post-pressového marketingu. Tímto způsobem bude Komori účinně prosazovat své iniciativy zaměřené na transformaci své obchodní struktury.