graffiNOVINY

Horizon Smart Factory 2020

19.11.2020

Světový výrobce strojů pro dokončující zpracování tisku Horizon International zorganizoval akci Horizon Smart Factory 2020 ve svém novém předváděcím středisku Horizon Innovation Park (HIP) od 28. října do 6. listopadu 2020. Akce se skládala z každodenních virtuálních online internetových demonstrací pro 370 japonských zákazníků a denně byly organizovány dvě hodinové demonstrace v anglickém jazyce, kterých se zúčastnilo téměř 2 000 zaregistrovaných žadatelů z 59 zemí.

Během akce se předváděcí středisko HIP proměnilo ve fungující „ chytrou produkční tiskárnu“ se zaměřením na automatizaci, inline dokončovací operace pro řešení výrobních a pracovních toků. Automatizované dopravní roboty pro přepravu zpracovávaného materiálu včetně jeho odběru a systémy nakládacích robotů pro knižní bloky hrály hlavní roli pro umožnění současného provozu na více výrobních linkách s cílem minimalizovat počet zaměstnanců.

Horizon úzce spolupracoval s předními průmyslovými společnostmi Screen, Canon, Ricoh, Konica Minolta, FUJIFILM Graphic Systems, Hunkeler a spencerMETRICS na integraci přípravných, tiskových a dokončujících řešení na výstavní ploše tak, aby byly demonstrovány výhody efektivního výrobního procesu. Screen, Canon a Ricoh nainstalovaly digitální tiskové stroje, které fungují v souladu s nejnovějšími dokončovacími řešeními firmy Horizon, včetně čtyřkapsové lepičky BQ-500 a trojřezu HT-300 z nové řady produktů iCE. Série iCE je vlajkovou lodí řady strojního vybavení Horizon pro dokončovací operace, které využívají pokročilou automatizaci a integraci s cloudovou sítí iCE LiNK ke zvýšení produktivity procesů, snížení nákladů na pracovní sílu a zvýšení návratnosti investic.

Kromě řady produktů iCE využila společnost Horizon show k debutu svých nových dokončovacích řešení, která byla původně naplánována na zrušenou výstavu Drupa 2020. Mezi nová řešení patří:

・ Čtyřkapsová lepička: Horizon BQ-500

・ Nakladač volných knižních bloků/složek do čtyřkapsové lepičky: Horizon LBF-500

・ Koncový nakladač archů pro výrobu V2 knih: Horizon ESF-1000

・ Gázová stanice pro produkci vázané vazby: Horizon GF-500

・ jednonožový trojřez: Horizon HT-300

・ Digitální linka pro šitou vazbu z role: Horizon StitchLiner Mark V (brzy doplníme)

・ Rotační vysekový stroj: Horizon RD-N4055 (brzy doplníme)

・ Stohovač karet pro rotační vysek (opce): Horizon CSD-40RD

・ Odstraňovač odpadu z rotačního výseku (opce): Horizon SPC-N4055

・ Šesti- a čtyř-kapsové automatické skládací/falcovací stroje: Horizon AFV-566 FKT (brzy doplníme)

・ Osmikapsový maloformátový skládací stroj: Horizon AF-408

・ Modul pro ukládání dat pro inline rozřezávání archů v rámci dokončujících operací: Horizon SBM-100

Vydání oficiálních záznamů z této virtuální akce bude brzy zveřejněno na webových stránkách společnosti Horizon International – Horizon International’s LinkedIn page. Bližší informace o dostupnosti předváděných řešení a jejich cenách získáte u firmy Graffin s.r.o., exklusivního zástupce firmy Horizon pro Českou republiku.